Om Diana

diananoe-kramogkrea

Velkommen

Kramogkrea er en håndsrækning og et online idékatelog, hvor jeg forsøger at inspirere til at lege og være kreativ med børn, uden at det kræver den store foreberedelse. 

Vi bruger helt almindelige ingredienser til leg, som man typisk allerede har i køkkenet, eller lege som hverken er vanskelige eller dyre at lave.

I vores univers – og budget – kan alle være med. Alle lege tager udgangspunkt i mine børns interesser og udviking. Men de tager også udgangspunkt i årstiderne, og hvad der bevæger sig omkring os.

 

Rejsen til Kramogkrea

Jeg er vokset op med kreativitet. Jeg husker, hvordan stearindryp, trylledej og sæbekassebiler samlede mit barndomshjem. Da jeg fyldte 15 år startede jeg som ungarbejder i Panduro Hobby – hvor jeg fik kendskab til de forskellige materialer og mulighederne med dem.

Jeg er uddannet socialpædagog i 2013 og har rejst rundt i verden. Her har jeg oplevet, hvordan en kreativ tilgang kan skabe leg og læring med få midler.

Derefter startede jeg på innovationsprofilen i Aalborg. Her havde jeg et helt semester i Australien på en specialskole. Jeg sluttede min uddannelse i Odense med specialpædagogik og linjefaget, Pædagogisk Entreprenør. Efterfølgende rejste jeg til Asien og brugte min kreative tilgange til pædagogfaget i samspil med områdets fattige børn, som i dagstimerne kunne komme på et dagstilbud, hvor jeg arbejdede frivilligt.

Da jeg blev mor til Aksel i 2017, gav min rejse for alvor mening. Sammen med min mand, Anders, blev det en passion at skabe kreativ leg med alt, hvad der befinder sig omkring os: skoven, indhold i køkkenskufferne, pap og toiletruller. Hvad der fanger vores opmærksomhed – nu og her. Det er sjovest, når fantasien får frit spil, når børnene får idéer og vi voksne griber dem og gør dem virkelige.

Senere har vi inviteret Anton (2019) og Agnes (2020) med på legen. Ikke alt er nye idéer – men alt er gjort til vores.

67181657_159928858464711_7942261235098542753_n
diana-noe-julehygge

Hvad er KramogKrea?

Det hele begyndte på min private Instagramprofil. Da jeg valgte at hjemmepasse Aksel, var mange nysgerrige på, hvad vi fik dagene til at gå med. Derfor delte jeg ud af vores kreativitet. Jeg ville vise, at vores hverdag var meget mere end leverpostejsmadder og tøffetid. Mine 300 følgere (som også var venner og bekendte) reagerede på en måde, jeg slet ikke havde forventet. De brugte den kreativitet, jeg delte med egne børn, i deres arbejde med børn. Derfor valgte jeg at gøre min profil offentlig og omdøbte den til Kramogkrea – for at flere kunne lege med. Særligt under nedlukningen i Danmark kom mange følgere til, og i dag er min Instagramprofil voksent til over 30.000 følgere, som jeg dagligt forsøger at inspirere – men også inddrage i vores familieliv, som er en del mere end leg.

I dag er Kramogkrea blevet en lille virksomhed, hvor jeg også afholder workshops og laver materiale til andre virksomheder, der har brug for idéer.

Tusind tak, fordi du følger med

Share on facebook
Del på Facebook
Share on pinterest
Del på Pinterest